Tuz Klor Jeneratörü Avantajları ve Çalışma Prensibi

Tuz Klor Jeneratörü Avantajları ve Çalışma Prensibi

Son dönemde prefabrik havuzlarda kullanımı oldukça artan ve insan sağlığı açısından oldukça önemli olan tuz klor jeneratörü

Son dönemde prefabrik havuz da kullanımı oldukça artan ve insan sağlığı açısından oldukça önemli olan tuz klor jeneratörü hemen hemen yeni yapılan bütün prefabrik havuzlarda uygulanmaktadır. Gerek klor maliyetinden kurtulmak, en önemlisi klorun gözlerdeki yanma, ciltteki tahriş ve boğazınızda bıraktığı nahoş tattan sizi arındırır. Tuz cihazları hücrenin içerisinde bulunan titanyum plakalara belirli amperlerde elektrik akımı gönderilerek hücre içerisinden geçen tuzlu su elektroliz edilir ve klor gazı açığa çıkartılır. Klor gazı su ile birleştiğinde hipoklorikasit (HOCl) oluşur.

Bakterileri öldüren kimyasal oluşum bu hipoklorikasit (HOCl) sayesinde olur. Sistem bu şekilde suda dezenfeksiyonu sağlarKlor üretimi, havuzda her 1 m3 su için 3-4 kg oranında atılacak tuz sayesinde havuz suyunda çözünmüş sodyum kloridi (NaCl) (sofra tuzu) klor gazına dönüştüren bir titanyum elektrolit hücreden geçirerek sağlanır.Ayrıştırılan NaCl iyon halinde bulunduğu için su içerisindeki tuz kaybolmaz ve sürekli döngüde serbest klor üretimi devam eder. Havuz kimyasalları kullanımı ve İşletme giderlerinde % 90 gibi bir ekonomi sağlar.

Havuzda %56 ve %90’lık granül klora ve sıvı kimyasal klora bağlı Siyanürik Asit oluşumu engellenir. Havuzda ekolojik yoldan klor üretildiği için sıvı–granül klor ve yosun önleyici kullanmanıza gerek yoktur. Havuz sirkülasyon pompasına bağlı olduğundan her daim üretim yaparak homojen bir dozajlama sağlanır.