Prefabrik Havuz Yapımındaki Farklılıklar

Prefabrik Havuz Yapımındaki Farklılıklar

Prefabrik havuz, betonarme havuz veya süs havuzlarının hem yapım hem kullanımı farklılık gösterdiği için havuz yapımı sırasında

Havuz yapımı fiyatları model ve ölçü kadar yapılacak olan havuzun türüde önemlidir. Prefabrik havuz, betonarme havuz veya süs havuzlarının hem yapım hem kullanımı farklılık gösterdiği için havuz yapımı sırasında havuz maliyeti ve süre açısından farklılıklar mevcuttur.

Havuz yapımı gerçekleştirlecek havuzun yapılacağı alanın kapalı veya açık olması istenen opsiyonel havuz ekipmanları (jet stream, jakuzi vb.) kullanılacak sistemin taşmalı mı yoksa skimmer sistemdemi yapılacağı havuz maliyetlerini doğrudan etkilemektedir.Havuz yapımında kullanılacak malzemenin kalitesi, havuzun büyüklüğü, havuzların formu ve havuzların yapım türleri farklı olduğundan her havuz için aynı fiyat uygulaması doğru bir uygulama olmaz.

Betonarme havuz yapımları inşaat gerektiğinden uzun sürmekte ve sonu olmayan ekstra maliyetler oluşturmaktadır. Betonarme havuzların içinde kullanılan cam mozaik, seramik veya porselen uygulanması müşteri tarafından belirlendiği için net bir rakam vermek doğru olmaz.

Prefabrik havuz yapımları nda ise bu tip durumlar yaşanmaz. Paket halinde satın alındığı için prefabrik havuz sizi sonradan bir sürpriz yaşatmaz ve 7 gün gibi kısa sürede teslim edilebilir. Modelleri ve ölçüleri belirli olduğu için işçilik ve hata payı oldukça düşüktür. Betonarme havuzlara göre % 50 daha uygun maliyetle uygulanabilir.