Havuz Skimmeri Nedir?

Havuz Skimmeri Nedir?

Skimmer prefabrik havuzun yüzeyinde biriken ve istenmeyen kalıntıları temizlemek için kullanılır

Prefabrik havuzlar sizin ve çocuklarınız için mükemmel bir eğlence alanı oluşturmaktır. Fakat havuzlar doğru bir filtreleme olmaz ise havuzlar korunmasızdır. Prefabrik havuzlar ise insanların daha az bir gayret ederek havuz bakımını kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Prefabrik havuzların temizlenmesinin en önemli rolü ise havuz skimmerleri  gelmektedir.
 
 
Skimmer Nedir ?
 
Skimmer prefabrik havuzun yüzeyinde biriken ve istenmeyen kalıntıları temizlemek için kullanılır. Havuza düşen böcekler, yapraklar veya dallar gibi kalıntıları skimmerler sayesinde kolayca temizlenebilmektedir.
 
Havuz skimmerleri, özel  havuz içi kenar ekipmanları  kategorisinde yer alırlar. Her skimmerde standart olarak bir sepete yer verilir. Sepetin haricinde yine her havuz skimmerinde bir ekolayzır hattı bulunur. Ekolayzır hattı, havuz skimmerinin tabanında yer verilen 30-45 santim uzunluğundaki bir borudur. Bu parça havuz skimmerinin çalışmasına, havuzdaki su seviyesinin düşmesiyle hava kanalina hava akışını kapatma göreviyle katkı sağlar. Cihazın içerisine hava girmesi havuz skimmerlerinin performansını etkileyebildiği için, bu parça ek bir garanti olması için cihaza ekleniyor.
 
Havuz skimmerinin sepetinde biriken kalıntılar ve çöpler sepet yerinden çıkarılarak boşaltılır. Skimmerin sepetini çıkarırken, küçük boyuttaki nesneleri skimmerden uzak tutmak gerekiyor. Çünkü sepetin çıkarılmasıyla birlikte, çöpler filtre sistemi tarafından emileceklerdir. Bu yüzden büyük çöplerin boruyu tıkaması söz konusu olabilir.
 
Bir havuz skimmeri, havuz kepçesinin toplayamadığı havuzun tabanına veya kenarına yapışan kalıntıları toplar. Bütün yüzme havuzundaki pislikler havuz skimmerleri tarafından iş gücüne gerek kalmaksızın temizlenebildiği için de, bu cihazlar daha çok tercih ediliyorlar. Havuzun yüzeyinde kayarak ilerledikleri için, hemen hemen havuzun her alanını tarayabilirler ve gözle görülemeyen kalıntıların bile toplanmasını sağlayabilirler. Örneğin kıl tutucu sepetleri bulunan skimmerler, gözle görülemeyen saç tellerini bile toplayarak havuz suyunu temizleyeceklerdir.